Marinservice

Kristinehamn Marina Werkstad affärsidé är att tillhandahålla reparationer, service av marina framdrivningssystem nya som gamla Kristinehamn med dess strategiska läge vid ”Vänerhavet” var och är även idag, en betydande förutsättning för näringslivsutveckling, handel och export.

Välkommen att kontakta oss

 Försäljning
Janne Björklund
Tel: +46(0)70 251 38 98
E-post: jan-erik.bjorklund@bluefuture.se

Projekt
Lars Johansson
Tel: +46(0)72 585 21 72
E-post: lars.johansson@kmw.se
Projekt
Göran Gunnarsson
Tel: +46(0)70 364 34 80
E-post: goran.gunnarsson@kmw.se
Verkstad
Per Andersson
+46(0)70 675 37 04
E-post: per.andersson@kmw.se

Spetskompetens under samma tak

Kristinehamns Marina Werkstad har idag mer än 200 manårs erfarenhet av service, av marina produkter. Vår kompetens har utvecklas genom gedigen ingenjörskonst och praktiskt arbete runt om i världen.

Våra projektledningskunskaper och moderna expertis är en stark resurs i samtliga engagemang och uppdrag – från order till säker leverans.

Tjänster och service

Propellrar & thrustrar
Vi servar och reparerar fartygspropellrar till alla typer av fartyg och båtar
Våra reparatörer utför svetsarbeten på skadade propellrar, Vi svetsar i alla material såsom stål och brons. När vi får in en propeller görs en bedömning kring materialet och dess skick för att säkerställa vilka åtgärder som ska göras. Vi utför penetrantprovning/magnetpulverprovning som inspektionsmetod för att upptäcka ytdefekter såsom sprickor, porositeter eller andra sammanfogning på t.ex. gjutgods, smide och svetsning.
Allt gods kontrolleras genomgående, vilket är en trygghet för våra kunder som därmed undviker allvarliga haverier och dyrbara driftstopp.

Riktning & Mätning
Vid t.ex. en grundstötning förändras många gånger propellern, eller propelleraxelns sin form och uppriktning. Vi har lång erfarenhet av uppriktning av propellrar och i nästan alla fall kan vi återskapa din propeller till originalform.

Vid behov kan vi även optimera propellern till en viss nivå beroende på utförande och typ t.ex. genom att öka eller minska  stigningen,

 WaterJet

Likt propellrar så jobbar vi lika systematisk vid reparation och service av alla typer av WaterJet märken och storlekar

Varför jobba med oss

Vi är duktiga, flexibla, har korta leveranstider, service 24 timmar om dygnet och vi brinner för våra kunder

Kristinehamns Marina Werkstad jobbar stolt enligt