Entreprenör, Inspiration, Ledarskap

Bli expert genom att bidra med innehåll till andra

Innan jag framställer mig själv som experten-som-bidrar-med-innehåll vill jag dela med mig av reflektion jag nyss fick av en entreprenör som i sin tur var nyladdad med inspiration.

-”Mina vänner förstår inte hur jag kan välja att lägga så mycket tid på mitt jobb. Och det värsta är att jag tycker att det är roligare att se mitt lilla en-mans bolag växa än att ta en bira med kompisarna en fredag eftermiddag.”

Frågan som följde var ungefär ”Går detta över, så att jag kan bli lite mer social igen?”.

Ja, vad svarar man på det ..? Här skulle man kunna bjuda på en hel del ur floskelgeneratorn, typ ”Rom byggdes inte på en dag” osv. Men, nej – jag tror faktiskt inte att det kommer att gå över helt och hållet. Men det är viktigt att hitta en hållbar väg. Sin egen väg. En väg som fungerar i båda världar, annars kan det bli ensamt – och det kommer till slut att resultera i sämre resultat i ditt eget bolag. Inte för att du själv blir sämre, utan för att du behöver stimulans, umgänge, intryck och impulser för att fortsätta att bli bättre.

Entrepreneurs learn from each other – Entreprenörer lär av varandra

Entreprenörer är inte annorlunda jämfört med andra människor – de (vi) behöver stöd. Inte för att överleva, utan för att leva, trivas och växa. Det kan vara svårt för någon som inte själv har varit entreprenör att förstå den emotionella berg-och-dalbana som det innebär att driva företag: upp- och nedgångar, kamp och framgång, sorg och glädje, osäkerhet och belöning.

Ett tips dock: Se till att omge dig med upptagna människor, de kommer att ge dig mest! Och nu menar jag inte människor som försöker verka superupptagna, utan de som faktiskt är det på riktigt. För det är tillsammans med upptagna människor som din kreativitet får näring, och det är också därför du gör klokt i att fundera på vad du själv kan bidra med, hur du kan bidra med innehåll till andra som gör att dina egna affärer får näring och växer.

Som entreprenör upplever man ofta att folk vill ge råd mest hela tiden. Och det ger de i välmening och det är såklart positivt. Men det är inte de slentrianmässiga ”gör så här-råden” jag tänker på. Försök istället att placera dig själv i miljöer och nätverk som ger dig näring och inspiration, och med människor som har olika synvinklar, olika erfarenheter, olika kompetenser och som på riktigt förstår vad ditt företag betyder för dig. Umgås med dem som ger dig något. Och var generös och bjud dem på inspiration och värdefullt innehåll, så kommer du att få minsta lika mycket inspiration och värdefullt innehåll tillbaka. Det har fungerat bra för mig och jag är säker på att det kommer att fungera lika bra för dig. Lycka till!

/Linda

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.