Entreprenör, Inspiration, Ledarskap, Nyhet

Fira dina framgångar

Fira dina framgångar!

Man måste fira. Det kan vara allt från en stor leverans till något litet som man kanske fått kämpa länge med. Storleken har ingen betydelse, det är mer känslan. Att fira en framgång känns i hela kroppen samtidigt som det förstärker den positiva attityd och beteende som vi så gärna vill ska uppstå naturligt när vi mötet nya utmaningar eller möjligheter.

Nu ska jag inte påstå att jag är en särskilt duktig firare. Tyvärr har jag förmågan att snabbt ta sikte på nästa uppgift när jag gjort en leverans eller nått ett resultat. Ibland har jag tankarna på nästa mål strax innan det pågående projektet har nått sitt mål. När det kommer till löpningen händer det att jag under ett lopp ser att jag kommer att nå den placering eller den tid som fanns i min målsättning. Och innan jag sprungit över mållinjen börjar jag fundera på vad som kommer härnäst. Här borde jag bättra mig. Ta ett kort break och njuta av framgången. Firandet behöver kanske inte vara mer spektakulärt än att man avsätter en kortare tid för att stanna upp och njuta av ögonblicket. Det ska jag bli bättre på.

På Blue Future har vi mycket att fira det här året. Det är mycket som har gått vår väg, men det finns också saker som inte blivit som vi tänkt oss. Men det kan man ju också lära sig något av. Och det kanske är ett bra tillfälle att fira; när det inte blev precis som planerat, men att man i en stund av eftertanke ändå kan konstatera att det totalt sett blev betydligt mer rätt än fel.

Den här tiden på året, när julen står för dörren, så brukar jag reflektera kring vad jag borde ha gjort bättre. Men jag försöker förändra de tankebanorna. Man borde väl fundera minst lika mycket på vad man har gjort bra? Alltså, varför slå sig själv i huvudet liksom …

Om jag skulle leva om det här året skulle jag fira fler framgångar. Det borde ju till och med komma naturligt. Så frågan är om det ska bli mitt nyårslöfte – att fira mer!

När man gör någonting bra men väljer att inte fira det så berövar man sig själv en viktig känsla. En känsla som förstärker vår framgång. Så korkat att undanhålla så värdefulla känslor från sig själv. Och det omvända, att hoppa över eller att misslyckas med sitt firande, innebär att man tränar sin hjärna på att tänka att det man gör inte är speciellt spännande eller viktigt. Om varje dag känns som en grå vardagslunk (även när du gjort något extra bra) så kommer du sluta ge 110 % av dig själv, och istället landa på någon sorts beige ”good-enough-nivå”. Vill man ha det så?

Lägg också till att firande med kolleger och affärspartners berikar våra nätverk. Jag tror mycket på att utöka vår cirkel till att inkludera inte bara kolleger utan även affärspartners. Så återigen, det är korkat att inte fira mer.

En sak till – och det här är väl ganska självklart – framgång föder framgång. Att skapa (och fira) framgångar leder till nya framgångar. När det syns och märks att du firar positiva händelser så positionerar du din verksamhet på ett relevant och önskvärt sätt, och blir i ökande grad något som andra vill associera sig med. Du försätter dig själv och din verksamhet i en positiv spiral av attraktionskraft.

Ja, efter att funderat lite mer på det här så ska jag definitivt fira mer och bättre under 2019.

God Jul & Gott Nytt År! Hoppas att du njuter av helgerna. Och att du firar ordentligt!

/Linda

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.