Blue Future Innovation, Entreprenör, Inspiration, Ledarskap, Nyhet

Vikten av att träna och att träna rätt

Det är alltid roligt när folk som har läst min blogg hör av sig och reflekterar över det jag skrivit. Stort tack! Förra veckan skrev jag om mina något tokiga idéer och hur jag tänker när jag sätter mål. Den som hörde av sig antydde att jag kanske hade en del tur när jag uppnådde vissa högt ställda mål. ”Hur mycket tur har du egentligen?” Visst, på någon sorts detaljnivå finns det såklart tur och otur. Men ärligt talat; tur har inte speciellt mycket med framgång att göra.

Alla känner väl till Ingmar Stenmarks klassiska citat ”Jag vet ingenting om tur. Men jag vet att ju mer jag tränar ju mer tur har jag.”

Här är idrotten och företagandet ganska lika. Man måste träna, det finns inga genvägar. Sorry om jag gör dig besviken, men det är faktiskt bara att bita ihop och köra på.

Det kan förstås finnas flera olika anledningar bakom ett misslyckande. Det är inte fullt så enkelt som att bara träna, träna, träna utan tanke och kvalitet. Då lär man nog inte nå sina mål. Att träna utan mål är allt som oftast ett sätt att misslyckas, men det har väl de flesta redan koll på. Även om det ändå förstås finns många som tränar utan mål.

När jag jobbade som organisations- och ledarskapskonsult träffade jag en gång en platschef med en sisådär 4-500 anställda som inte tyckte att det var meningsfullt att sätta mål för att det gick så dåligt just då. Jo, men tjena. Det är väl då man verkligen behöver ha en klar målbild framför sig. När jag en vinterdag går ut och springer på isiga, tråkiga vägar så gör jag det för att jag har ett mål. Hur skulle jag annars motivera mig? Det råkar nämligen vara så att jag älskar att ligga i soffan, käka chips och kolla på Vinterstudion. Men om jag nu gjorde det varje kväll skulle jag ju knappast ha någon större framgång i vårens löptävlingar.

Rent krasst är ett framgångsrikt träningsprogram ett konstant pågående arbete och träningscyklerna är inte kompletta utan en regelbunden utvärdering av träningens effektivitet, vilket leder till beslutsfattande, planering och korrigering för framtida träning. Det samma gäller företagande. Och här tror jag att man ofta fuskar med utvärderingen av det man tränar på, för att man inte riktigt vet vad det är man ska utvärdera. Nyckeltal som till exempel omsättning och vinst har man säkerligen full koll på. Men förutom det, vad är det man ska träna på? De dagar jag inte har klart för mig vad det är jag ska träna på blir det ofta en ”mellanmjölksvariant” – oavsett om det är något på företaget eller om det gäller min löpning. Och då når man inte roliga resultat. Bara lagom.

Att investera i mänskligt kapital är ett klokt beslut för varje organisation. Utbildning ger bättre medarbetare. Och bättre medarbetare ger bättre företag. Men tänk på att träning är mycket mer än en engångshändelse. Hur kommer ni att bygga upp ett effektivt träningsprogram som motiverar och utbildar era medarbetare att vara de bästa inom er bransch?

Jag tror på att utveckla ett träningsprogram som uppfyller träningsbehoven och anpassa detta till just ert företag och era anställda.

  • Välj rätt träningsteknik
  • Lägg upp träningsbehovet
  • Förbered medarbetarna på vad om är i planen
  • Genomför effektiva träningsprogram och motivera genom att vara tydlig med varför ni tränar
  • Utvärdera träningen på alla nivåer i organisationen

Och du – den bästa träningen är den som blir av. Så se nu till att sätta ihop ett träningsprogram på en gång. Ju mer vältränade ni är, ju mer tur får ni …

Lycka till!

/Linda

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.