Entreprenör, Inspiration, Ledarskap, Nyhet

Att tappa i värde – om sömn, kameler och löpning

Just nu är jag i Marrakech för att få springa av mig lite. För mig är den bästa relaxen; löpning. Gärna två pass om dagen. I love it!

Det har varit mycket den senaste tiden, stora beslut har tagits. Samtidigt har sömnen blivit lidande, men inte löpningen. Jag vet, det är inte hälsomässigt korrekt att prioritera löpning före sömn. Men va tusan! Jag gör ju det jag tycker är roligast, och i slutändan är det det som är bäst för mig. Jag presterar som bäst när jag gör det jag tycker är roligt.

Första gången jag var i det här landet var det en fullständigt omvälvande upplevelse. Jag var här med en kompis på träningsläger för en sisådär 20 år sedan. Då gick det knappt att vistas ute; man vill köpa mig – bara en sån sak! Och dessutom i den på den tiden allmänt bekanta, men för mig oväntade, valutan kameler. Minns jag rätt var högsta budet 75 000 kameler. Det var väl inte så illa? Sedan dess tog det mig nästan två decennier innan jag kom tillbaka, men de senaste fyra åren har jag haft förmånen att komma tillbaka årligen. Men buden på mig har blivit betydligt lägre. Antingen hade jag tappat i värde eller så har det skett en kulturell utveckling i rätt riktning.

Löpning är nästan allt för mig. Och jag springer av en massa anledningar. Jag behöver kanske inte gå in på att min största drivkraft är att jag tycker det är vansinnigt roligt att tävla och vinna, men det finns även en mer ödmjuk sida av löpningen. När jag springer blir jag kreativ, många av mina bästa idéer kommer till mig under en löptur. Jag tror att det beror på att jag i någon mening är helt avslappnad och i ett fritt tänkande läge. Till vardags i arbetet är jag schemalagd har många deadlines, vilket kan ge en adrenalinspänning, vilket inte är det bästa sättet att stimulera kreativiteten.

Jag är ganska duktig på att utvärdera under mina löppass, till exempel att granska min egen prestation. Behöver något justeras? Är någon del i obalans? Gör jag vad som behöver göras? Borde jag delegera fler uppgifter? Firar jag (som jag till och med har avgett som nyårslöfte)? Jag kan definitivt fira genom att just löpa. Att ta tid från ett hektiskt schema och glädja mig år något man har åstadkommit med ett rejält intervallpass, där svetten och mjölksyran sprutar – det tycker jag är alldeles underbart. Och om du inte kan hitta något speciellt att fira, så kör ett intervallpass ändå. Det gör ett efterföljande soffhäng betydligt bättre alla dagar i veckan.

Nä, nu ska jag ut på mitt andra pass för dagen. I går var det tävling, jag sprang en halvmara, och jag kan säga att det sitter gôtt i benen …

/Linda

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.