Entreprenör, Inspiration, Ledarskap, Nyhet

Avundsjuka och missunnsamhet

Oavsett vad du uppnår eller hur hårt du arbetar för att nå dina mål kommer det alltid att finnas avundsjuka och missunnsamma människor. Det är verkligen inte klädsamt. Men ändå. Istället för att se på när andra lyckas kan du ju självklart göra det själv. Inget är omöjligt. Jag vet att det alltid finns människor som är fyllda av negativa tankar – inte bara om andra som de är avundsjuka på, utan säkerligen om sig själva också.

Egentligen vill jag inte skriva om det här ämnet, för det gör mig mest irriterad. Och det är ju onödigt. Men häromdagen råkade jag höra delar av ett radioprogram, där man bland annat pratade om avundsjuka och missunnsamhet. Och i ungefär samma veva kände jag själv av missunnsamheten. Det händer ju titt som tätt, tyvärr.

Missunnsamhet och avundsjuka kan ta sig olika uttryck, ingen av dem är speciellt trevliga. Och att hantera andras missunnsamhet kan vara ganska knepigt. Själv kan jag känna ett starkt behov av att prata ut, förklara och lägga till rätta. Men det brukar sällan fungera. Det är nog bättre att stoppa huvudet i sanden och låta det bero. Varför lägga tid och energi på något som ändå inte leder någonvart?

Jag har dock fått en hel del bra tips, både under min idrottskarriär och under min företagskarriär. Om någon vill att du ska misslyckas – le och lyssna. Vet du att du är på rätt väg så kan de aldrig stå i vägen för din framgång. Om någon är avundsjuk på din karriär, dina relationer, dina framgångar och så vidare – fortsätt bara att vara ditt bästa jag! Gör ditt bästa för att lära dem att de borde vara sig själva för att lyckas. Om någon som du tror gillar dig – men i samma ögonblick du vänder dig om börjar snacka skit – se till att inte sjunka till den nivån. Och om du känner att någon försöker skapa en rivalitet med dig, i syfte att hävda sig och försöka framstå som bättre än du och bättre än vad de själva är, så låt dig inte provoceras. Var beslutsam, allvarlig och tydlig när du konfronterar dem. Kanske kan du få dem att sluta. Att hantera avundsjuka och missunnsamhet kan vara svårt, men det är inte omöjligt. Kom bara ihåg att deras avundsjuka bottnar i deras egen osäkerhet och brist på självförtroende. Att låta dem veta att de har skadat dig kommer bara att ge dem energi, så behåll lugnet och fortsätt på den väg du redan påbörjat.

/Linda

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.