Entreprenör, Inspiration, Ledarskap, Nyhet

Kan frustration vara ett verktyg för framgång? Eller inte ..?

Jag vet, är den känslan verkligen så jäkla skön? Tänk dig att du är riktigt frustrerad. Och så kryddar du det med lite ilska, eftersom du har arbetat väldigt hårt för att uppnå ditt mål. Känslan av att det inte fungerar växer sig sakta med säkert allt starkare. Du vet den där känslan av att sitta fast, dina hjul spinner sig allt djupare i leran och allt du känner är ren och skär frustration. Låter det bekant? Är den känslan verkligen skön?

I förra veckan var jag frustrerad. Mycket frustrerad. Och då fick jag höra att det är bra att vara frustrerad ibland, för att det får en att tänka nytt. Men OK, är det så att jag måste skapa verktyg för att hantera frustration? Måste jag över huvud taget ”skapa verktyg” till allt möjligt? Kan det inte räcka att sova bort frustrationen?

Man ställer sig frågan om vad det önskade resultatet är. Det är naturligtvis en klok tanke. Och jag förstår också att man till och med kan glömma bort det man ursprungligen försökte åstadkomma. Men för att inte bara sådär lite slentrianmässigt ställa retoriska frågor som man aldrig besvarar, kanske jag ska besvara min egen fråga ”Kan det inte räcka att sova bort frustrationen?”. Jag tror också att om jag tänker på hur jag fungerar, att känslan av frustration kan vara ett tecken på att jag måste ta ett steg tillbaka. Och om jag ska vara helt uppriktig så är det nästan alltid det jag behöver göra för att vinna över min frustration. Det kan till och med vara så att jag blir så upptagen av att vilja genomföra en viss uppgift att själva orsaken till varför jag började har hunnit blekna …

För mig kan frustration vara ett tecken på att jag behöver en paus. Och den medicin som för mig är bättre än att sova på saken är att ta en löptur. De som känner mig har nog hört mig säga det förut … När jag i veckan var så där frustrerad så åkte jag hem från jobbet lite tidigare och tog en löptur. Efter löpturen fortsatte jag jobba hemifrån. Att byta fokus en stund gav mig rätt energi och rätt mind set att ta itu med det som gjorde mig frustrerad. Sedan sov jag gott! Jag är rätt säker på att de kolleger som var i min närhet den dagen kunde se att den där löpturen gjorde susen. Och i just den frågan vi ältade då är vi åter på väg i rätt riktning. Något justerat jämfört med vår ursprungsplan, men i rätt riktning och med positiv energi.

Så OK, det kanske inte är så dumt att använda frustrationen som verktyg emellanåt. Om man kan tänka på sin frustrationer som möjligheter så kommer man att ha ett försprång före dem som helt enkelt ger upp när problemen uppstår. Frustrationen kanske är et tecken på att du inte är benägen att ge upp. De här är såklart lättare att skriva om det här än att leva upp till. Samtidigt är det ju så att skriva ner saker och ting kan göra att det är lättare att ta till sig. Kanske blir det ett sätt att på ett bättre sätt lösa uppgiften nästa gång?

/Linda

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.