Entreprenör, Inspiration, Ledarskap, Nyhet

Vilken typ av semesterfirare är du?

Jag har just haft en veckas semester med min familj. Det har varit väldigt mycket den senaste tiden, så det kändes ganska välbehövligt att få komma iväg några dagar.

Men jag funderade en hel del kring vad jag är för sorts semesterfirare egentligen? Jag är ju inte direkt någon soffpotatis … Det bästa med semester är ju känslan av att leva som ett proffs; träna, äta och sova – precis så mycket som man vill. Och det älskar jag. Men jag gillar att också att hålla igång jobbet. Kan liksom inte släppa det riktigt, och jag vill faktiskt inte heller. Skulle inte må bra om jag släppte det helt, ens när jag har semester.

Men, jag menar ändå inte att jag är en semesterfuskare. Jobbet äter inte upp mig, det inkräktat inte helt och fullt på familjemiddagar och andra sociala aktiviteter. (Kanske säkrast för mig att jag inte frågar övriga familjen om deras syn på saken … Jag väljer att hålla mig till min version av sanningen.)

Ibland kan jag tänka ”vad skönt med lite semester, då får jag ju tillfälle att jobba ikapp”. Och det är väl kanske ingen sund tanke. Hur som helst, jag kan ärligt säga att jag inte alls flänger runt under min ledighet på samma sätt som när jag jobbar. Jag kan faktiskt sitta still och bara låta tankarna vandra, och jag tycker faktiskt att det är riktigt skönt.

Vilken semestertyp är jag då? Ja, det är inte helt lätt att definiera. Men jag tror att jag är en kombo av jobboholisten med drag av en kreativ soffpotatis. Jag kan konsten att njuta av en kort ledighet, ta dagen som den kommer, göra vad som faller mig in, räkna moln på himmelen när jag ligger i solstol. Samtidigt som jag alltid passar på att kolla mailen så fort jag får en sekund över (dvs när familjen har annat för sig …). Det får nog bli min beskrivning; en kreativ soffpotatis som gillar att jobba.

/Linda

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.