Entreprenör, Inspiration, Ledarskap, Nyhet

När energidepåerna fylls på

Nu är det snart två veckor sedan jag var med på Affärsresan med Handelskammaren. Det intressanta, även om det var två intensiva dagar, är att jag fortfarande får frågor om hur det var, vilka roliga människor jag träffade, hur mitt löp-pass var, vad vi pratade om, kan man prata och springa samtidigt osv. Det är många frågor och det är många som är intresserade.

Det är egentligen ganska häftigt vad många som berörs och så viktigt det är att näringslivet träffas. Stora som små, vi har massvis gemensamt och det är alltid givande att dela nya tankar med varandra.

Jag gillar – eller gillar och gillar, förresten – jag har rätt lätt att lägga klyschor förklaringar på minnet. Och kanske slänger jag ur mig en och annan också. Men en som med åren har fastnat är när jag tidigt i min karriär klagade över att man satt för mycket i möten. (Om jag ska vara ärlig så borde jag verkligen inte ha klagat; det har blivit än värre med åren …) Då fick jag höra att möten bara är motiverade om de verkligen är viktiga. Om det ger något. Om det däremot får en att förlora tid, ansträngning och drar energi utan resultat så är det ju bättre att skita i det.

Möten är en kanal för förändring och förbättring. En process mot högre produktivitet, ärlig kommunikation och ett starkare lagbygge som i sin tur ger ett bättre resultat.

Men möten är en sak och nätverksmöten är något annat. Jag hade inte planerat att träffa några kunder på Affärsresan i Sunne, det var inte därför jag var där. Även om det förstås kan vara en av fördelarna med att nätverka. Mina motiv var snarare att träffa trevliga positiva människor, höra hur det går och för att identifiera möjligheter och nya områden som man kan ge sig in på. Det är så roligt och stimulerande att tänka i nya banor och möta nya tankar och infallsvinklar. Det här har jag tagit upp tidigare, men att dela kunskaper och erfarenheter är nätverkande när det är som mest idealiskt. Dvs att utöka sina egna kunskaper genom att dra nytta av andras synpunkter och erfarenheter. Och jag måste säga att Affärsresan uppfyllde de kriterierna med råge.

Under mitt löppass fick jag med mig ett skönt gäng människor som var nyfikna och samtidigt ville röra på sig. VI har ju pratat om hur det till viss del går att fuska sig till snabbheter i löparskorna, fast man egentligen är i dålig form. På motsvarande sätt kan det vara när man ska prestera på andra sätt. T ex om man ska framföra sin åsikt fast man känner sig mer hängig och seg än pigg och alert. Man kan inte ta sig ”en dålig dag” på jobbet, det är bara att prestera så gott det går. Vi är nog många som har våra små knep och metoder för att komma upp i godtagbar nivå fast livet rusar fram i 190. Hmm, kanske är det en blogg i sig – vad har ni där ute för knep där ute för att hålla huvudet kallt och krutet torrt när stressnivåerna i kroppen går upp? Eller när du kommer på dig själv med att störa dig på en person så pass mycket att du faktiskt får anstränga dig för att vara ditt vanliga trevliga jag. Hur gör du? Jag har faktiskt en hel verktygslåda med knep för sådana tillfällen. Det finns faktiskt knep för att jobba sig upp i en kortvarig formtopp i löpning. Och det var precis det vi gjorde under vårt pass. Vi lärde oss att ”fuska” oss fram till lite extra kick i benen för att kunna plocka fram vid rätt tillfälle när man behöver prestera.

//Linda

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.