Entreprenör, Inspiration, Ledarskap, Nyhet

Funktionell dumhet?

Funktionell dumhet?

Jag konsumerar en hel del böcker. Både genom att lyssna på ljudböcker och genom gammal hederlig läsning. För mig är det i båda fallen skön avkoppling. De senaste två veckorna har jag avverkat sex böcker om kriminalpsykologen Sebastian Bergman av Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt. Jag kan verkligen rekommendera de böckerna, de är minst sagt läsvärda. Men för att bryta av mellan mord och alla märkliga beteenden som de här böckerna cirkulerar kring så var det läge att läsa en managementbok. Valet föll på Dumhetsparadoxen av Mats Alvesson och André Spicer. I sammanhanget kan jag nämna att det är väldigt sällan som jag lyssnar på managementlitteratur när jag är ute och springer eller promenerar och samtidigt asgarvar högt.

I Dumhetsparadoxen avhandlade de en spännande frågeställning: Varför smarta människor faller för dumma idéer. Som boktiteln antyder så använde de begreppet ”funktionell dumhet”, där man uppmuntrar till ett beteende där man inte reflekterar över sina egna slutsatser. Och det var ärligt talat titeln jag fastnade för när jag valde boken. Boken handlar om något så intressant som att en organisation kan göra att vanligtvis begåvade medarbetare sliter hårt men ändå får ett uselt resultat. Jag har tidigare skrivit en blogg kring processer som skapas för att en viss medarbetare egentligen borde hitta en roll någon annanstans.

https://www.bluefuturesweden.com/2018/12/10/nar-processer-skapas-for-medarbetare-som-egentligen-borde-hitta-nagot-annat-jobb/

I den bloggen skrev jag att jag ibland känner att det författas policys för att kunna styra anställda som av någon anledning väljer att inte använda, eller – hu, hemska tanke – helt saknar, sunt förnuft. Alltså, man skapar den här typen av skrivelser för att förhindra att diverse tokigheter ska uppstå.

Botemedlet är kanske, så som de är inne på i boken, att istället lägga energi på att skapa en kultur där vi rannsakar oss och tar en aktiv fundering på om det vi gör är rätt. Rätt för oss själva och rätt för organisationen. Man skulle kunna inrätta en dumhets-bekämpnings-kommitté som har i uppgift att se igenom vad vi håller på med i en organisation. Och detta ska göras utan att snegla på särintressen eller att vissa frågor blir för känsliga för att ta upp. Och jag tänker – ja, varför inte?

//Linda

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.