Entreprenör, Inspiration, Ledarskap, Nyhet

Drömmar om partiella differentialekvationer

Hur är det egentligen ställt när man drömmer om partiella differentialekvationer ..?

Jag måste få lov att börja dagens reflektioner med att tacka för alla hejarop jag fick efter förra veckans blogg. Den handlade om frustration, och det var inte frustration i allmänhet, utan min egen. Jag vet inte om dagens reflektioner är en effekt av något eller någon slags symptom, men jag har haft så sjukt konstiga drömmar den senaste tiden. Helt bisarra faktiskt.

Tänk dig att du vaknar mitt i natten och är helt svettig för att du akut behöver hjälp med att lösa en partiell differentialekvation. Alltså, hur är det möjligt? Och till vilken nytta drömmer man om den typen av ekvationer? Sjukt, om du frågar mig. Jag vet inte säkert, men kanske ligger det lite ångest i just den typen av ekvationer, för det ironiska är att när jag läste på Tekniska Högskolan hade vi en lärare som gav oss elever tid att svara på frågor mellan 09.00–09.05 på fredagar … Hmm, antar att inte elevutveckling var hans stora passion i livet.

Drömmar kan vara både underhållande och skrämmande. Men hur påverkar vi egentligen de nattliga äventyrens innehåll – och hur påverkar de oss? Så länge jag kan minnas har jag drömt mycket. När jag är stressad är det ofta två typer av drömmar som återkommer. I den ena packar jag väskan för att jag snabbt ska iväg, men jag blir aldrig färdig med att packa den där väskan. I den andra kör jag bil och har plötsligt drabbats av problem med synen, det tar liksom en evighet innan jag får upp blicken på vägen så jag ser var jag kör. Nu finns det säkert ett gäng drömtydare där ute som är färdiga att ställa en ”diagnos” på mina drömmar. Men jag lovar; i mitt normala tillstånd är mina drömmar betydligt roligare.

En situation jag verkligen inte gillar är när jag vaknar för tidigt och man liksom inte har drömt klart drömmen. Irriterande. Jag tror att man i drömmarna kan skapa nya förutsättningar, så man bör se den nattliga ”gratiscoachen” som något coolt.

Om jag nu själv skulle försöka mig på en tolkning av min dröm så kanske det skulle vara att jag ska ge mina medarbetare mer än fem minuter när de vill ta upp frågor med mig. Och att jag hade en jäkla tur som klarade den där tentan och slapp göra om den …

Så om jag nu ska försöka mig på att vara min egen drömtydare; vad fasiken var det jag drömde om? Min förmåga till logiskt tänkande tycks vara kraftigt begränsad under mina drömmar, den saken kan jag i alla fall konstatera. Om drömmen handlade om motgångar så kan jag ändå säga att jag på den där tentan hade mer tur än jag förtjänade. Så det tyder nog på något annat. Jag antar att det är preskriberat vid det här laget, men sanningen är att läraren inte ens orkade rätta tentorna, så hela klassen blev godkänd.

Nej, jag landar nog i att drömmen försöker berätta för mig att sluta krångla till saker. Jag tror att jag levt med näsan lite för nära förstoringsglaset ett tag, då är det lätt att trassla in sig i detaljer. Jag kan nog känna att vissa frågor har tillåtits bli alldeles för komplicerade. Kanske är det så att vi låtit medlen, dvs analys och justering, överskugga ändamålet.

//Linda

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.